mandag den 14. maj 2018

Ingefærmarinerede gulerødder.

Foto: Sara B. Hansen.
Her får du et bud på lidt lækkert tilbehør når du har grillaften eller måske til sommerfrokost eller i din hjemmelavede burger? Der er mange muligheder og de sprøde, knasende gulerødder er et flot og farverigt indslag på enhver tallerken.
Jeg er selv helt pjattet med dem og synes næsten at de kan bruges som snack :-)
De er billige, nemme at lave og kan holde sig i mindst 14 dage på køl, så lab bare en god portion nu du er i gang. Det smager også skønt med lidt chili ved, Rosmarin eller måske citrusskal, bare leg med det og find lige din favorit.

Ingredienser:

Ca. 400 g. gulerødder i tynde skiver
2 spsk. ingefær, skrællet og hakket fint
2 dl. vand
2 dl. eddike
1½ - 2 dl. rørsukker
10 -15 peberkorn evt. både sorte og røde
1 tsk. havsalt

Skær gulerødder i tynde skiver og rens og hak ingefæren. Bland Ingefær,sukker, vand, eddike, peberkorn og salt og giv det et opkog. Kom gulerødder i et rent og skoldet patentglas.
Hæld den varme lage over gulerødderne og luk låget.
Lad trække i  nogle timer og gerne 1 døgns tid inden servering.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar