lørdag den 12. maj 2018

Grillet lyngravad lakseside.



Foto: Sara B. Hansen.
Forleden prøvede jeg at lave en hel lakseside på grillen. Forinden havde jeg "lyngravad" den og det gjorde den altså  ekstra lækker! Server med en god salat til og evt. kartofler, Vi fik kartofler vendt med pesto til. 
En dejlig og sommerlig ret som er let at lave.

Ingredienser 4 personer:

800 g. benfri kals med skind
1½ spk. salt
friskkværnet peber
1½ spk. sukker
1 spk. tørrede dildspidser
1 citron saften (eller en hel lime)

Skær med en skarp kniv snit med ca. 2 cm mellemrum langs hele laksesiden og gør det samme på den anden led men pas på ikke at skære mere end et 1½ -2 cm dybt snit. Du må ikke skære helt ned til skindet.
Bland salt, sukker, peber og dild sammen og gnid det på laksesiden. Lad laksen ligge i 30 min.

Tør laksen godt af , klem lidt citron over og placer skiver ovenpå laksen og læg den på grillen med skindsiden nedad- brug evt. en foliebakke.
Luk låget henover grillen og lad grille i 12-15 min. Temp. skal være 60 grader.

Server med det ønskede tilbehør.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar