lørdag den 24. februar 2018

Citronfromage med karamelliseret hvid chokolade.



Foto: Sara B. Hansen.

For mange vækker citronfromage minder fra barndommens middage hos besteforældre og er måske lidt gammeldags og nostalgisk.....jeg har altid hold meget af deserten og derfor lavede jeg også denne variant som var med i denne måneds "Spis bedre"blad.
Den smager så skønt med en meget valafbalanceret citronsmag.
Det kan synes en stor tidsmæssig investering, at lave den karamelliserede chokolade, men det er absolut tiden værd. Knasende sød og med karamelnoter.


Ingredienser 6 portioner:

4 blade husblas
4 store æg
150 g. lyst rørsukker
korn fra 1 vaniljestang
Revet skal af 1 øko. citron
Saften fra 2 citroner
3 dl. piskefløde

150 g. hvid chokolade

Desuden: 

Friske bær, gerne flere slags blandet.

Citronfromage:

  • Kom husblas i blød i en skål med koldt vand
  • Pisk øg, rørsukker, vaniljekorn, fintrevet citronskal sammen til en meget luftig og cremet æggesnaps. Den skal piske ca. 10 min.
  • Kom citronsaft i en lille gryde og bring den i kog. Tag af varmen og kram den udblødte husblas og smelt i den varme citronsaft under omrøring.Lad køle 5 min.
  • Pisk citronsaften i æggemassen.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtig i æggesnapsen.
  • Fordel i portionsskåle og dæk med film.
  • Sæt på køl i mindst 4 timer.
Karamelliseret hvid chokolade:

  • Tænd ovnen på 120 grader.
  • Hak chokoladen groft og kom i et lille ildfast fad.
  • Bag chokoladen i 45 - 60 min.
  • Rør  hvert 10. min. Chokoladen vil undervejs blive grynet, klumpet og så igen kunne røres glat. Den skal blive gylden.
  • Hæld på en tallerken med bagepapir og sæt på køl.
  • Når den er helt stivnet og fast igen kan den hakkes i stykker.
Inden servering pyntes desserten med bær og hakket karamelliseret hvis chokolade.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar