fredag den 29. december 2017

Nougat kransekagestænger med frysetørret jordbær.

Foto: Sara B. Hansen
Kransekagestængerne i år har også fået et lille twist i forhold til hvad jeg plejer. De er med nougat i midten og et drys af frysetørret jordbær.
De er lavet med kransekagetyller, her skal man bruge en sløjfetylle og halvbuetylle (se billede længere nede) dem havde jeg lidt svært ved at finde - men jeg ved de kan bestilles ved Odense marcipan (hvis man har tid til at vente på levering). Selv bestilte og hentede jeg et sæt ved Hellebergs som er en mere nærliggende mulighed for mig, Der er et rigtig fint udvalg til kagebagningen.
Stængerne kan dekoreres med hvid glasur eller smeltet nougat og drysses med frysetørret jordbær.

De bliver lidt større end jeg normalt har bagt dem før- men det gør ikke noget, for de smager skønt og skæres jo i passende størrelser ved servering.

Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 3 stænger:

300 g. marcipan
150 g. flormelis
2 æggehvider

100 g nougat

Glasur:1 pasteuriseret æggehvide
Flormelis

Desuden:
Frysetørret jordbær
Sløjfetyl og halvbuetyl

Foto: Sara B. Hansen


Foto: Sara B. Hansen

Rør sukker sammen med æggehvide. Arbejd sukker og æggehvide godt sammen med marcipanen.
Fordel kransekagemassen i to sprøjteposer; en med en sløjfetyl og den anden med en halvbuetyl.Der må gerne være en lille smule mere i den med halvbuen.


Blødgør nougat i en mikroovn ved lav varme (knap 1 minut) og kom i en lille sprøjtepose.

Læg to bageplader ovenpå hinanden så du får en dobbelt bund (så undgås en brændt bund på kransekagestængerne lettere)kom bagepapir på. Nu sprøjtes 3 stænger (bunden) med sløjfetyl. Nougat sprøjtes i en strimmel i den lille fordybning.
Til sidst sprøjtes toppen på med en halvbuetyl.
Med våde fingre trykkes kransekagen op og formes let.


Kranskagestængerne bages ved 200° i ca. 10 - 13 minutter til de er gyldne.
Når de er kølet af, pyntes med hvid glasur eller evt.smeltet nougat og drysses med frysetørret jordbær.

Glasur : 

Bland æggehvide og flormelis.Der skal så meget flormelis i at den har en tyk sej struktur, pisk gerne luft ind i den, så bliver den hvid og luftig. Fyld glasuren i kræmmerhus af papir eller en plastikpose, hvor du klipper et lille hul i spidsen. Dekorer kagerne med glasuren. Lad tørre helt inden servering. Det kan være en fordel at sætte kransekagerne på en lille bagerist når de dekoreres.

Kom de afkølede og størknede kransekager i en velegnet beholder og opbevar køligt. Slær i mindre stykker ved servering.

Find også Saras madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar