søndag den 17. december 2017

Lakserulle med avokado.

Foto: Sara B. Hansen.
Her får du også lige en idé til en lille fin nytårsforret eller måske blot forret i en anden sammenhæng. Der er brugt røget laks i skiver, så selvom det ligner sushi lidt, så kan også dem der ikke er til rå fisk være med. Pynt med wasabimayo citronperler og lakserogn.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

1½ dl sushiris

vand
2 tsk. risvineddike 
ca. 2 cm wasabi (japansk
peberrod)
1 moden avocado i små
Citron eller lime
terninger
1 lille bdt. hakket dild
250 g røget laks i
regelmæssige, tykke skiver

Pynt:
2 stor spsk. mayonnaise
½ tsk wasabi el. efter smagPurløg, dild, evt forårsløg
Lidt blandet spæde salatblade
1 glas lakserogn
1 glas citronperler
Desuden:

sojasauce, Wasabi og syltet ingefær
1 bambusmåtte

Foto: Sara B. Hansen.



Skyl risene i en si, til vandet ser klart ud. Kom koldt vand over dem, og lad dem stå i 20 minutter. Kog dem i
en lille gryde med 2 dl nyt vand i 10 minutter. Lad dem køle af, og rør eddike blandet med lidt wasabi i .

Skær avocado i små terninger, og dryp med citron eller lime. Hak dild og vend begge dele i risen.
Pak 
bambusmåtten ind i husholdningsfilm, så er den lettere at gøre ren bagefter.

Lav 2 ruller: Bred halvdelen af lakseskiverne ud, så de lapper lidt over hinanden. Kom halvdelen af risblandingen
på i en stribe, tryk det lidt i facon. Brug måtten, og rul laksen omkring, så du hele tiden
presser risene godt sammen. Løft rullen over på et bræt, og lav den næste. Dyp en skarp kniv i varmt vand, og skær rullen i skiver af ca. 2½ cm tykkelse.
Opbevares koldt indtil servering.

Rør lidt mayonnaisen med wasabi kom på en lille sprøjtepose med tylle.
Pynt (tidligst en time før servering) med en lille dut mayonnaise på toppen af hver skive, lakserogn og citronperler samt lidt grønt.


Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar