fredag den 29. december 2017

Kransekagemuffins med pistacie

Foto Sara B. Hansen.
I år har jeg leget lidt og lavet variationer over nogle af mine yndlings kransekager. Det er blevet til disse saftige mini kransekagemuffins med pistacie og mørk chokolade. De er meget lækre synes jeg og har en god størrelse.
Måske du også har lyst til at prøve? Her får du opskriften.

Jeg har også lavet den oprindelige version som du kan se på bloggen HER

Foto Sara B. Hansen.

Opskrift 20- 24 stk.

Til kagerne:

125 g sukker
125 g blødt smør (+ smør til formen)
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
80 g mørk nougat, kold i små tern


kransekagetopping:250 g. pistaciemarcipan

100 g. alm. marcipan
150 g flormelis
ca. 30 g. æggehvide


Desuden:
100 g. smeltet mørk chokolade
Hakkede, usaltede, pistacienødder

Foto Sara B. Hansen.

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning.
Tilsæt melet, og fyld massen i  mini-muffinforme( hvis ikke du bruger papirforme, skal metalformen selvfølgelig smøres). Kom et stykke nougat i hver kage. Det må gerne ligge lige i overfladen,da det bliver ca. midten, når toppingen kommer på) og bag kagerne ved ca. 175° i ca. 15-20 minutter.
Foto Sara B. Hansen.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule af i formen. Skru ovnen op på 200°.

Kom pisatciemasse og marcipan samt flormelis i en skål, og pisk med en elpisker (eller kom det hele i en foodprocessor).
Tilsæt æggehvide, lidt af gangen(vær opmærksom på konsistensen, den må ikke blive for lind) og fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle på.
Sprøjt små toppe kransekagemasse ovenpå kagerne,drys med hakkede pistacier og bag dem yderligere 10-25 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gennembagt.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp kransekagemuffins heri eller brug en pensel til at pensle chokoladen på, det giver et lidt finere og mere diskret lag. Lad størkne på køl.

Servér kagerne ved stuetemperatur med et drys flormelis.
Foto Sara B. Hansen.

TIP: Kagerne kan laves dagen i forvejen og hvis du bager dem i papirforme er de lettere at tage ud den næste dag, efter en tur på køl.
Er også meget søde som en lille værtindegave eller nytårs hilsen til nogen du holder af :)
Find mig også på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar