mandag den 18. december 2017

Friskbagt morgenbrød til juledagene.

Foto: Sara B. Hansen.
Så fik jeg lige bagt lidt lækre morgenbrød til at tage ud af fryseren og lune i juledagene. Findes der noget bedre end at hygge sig sammen og morgenen når man har juleferie? Duften af nybagt brød og friskbrygget kaffe... Jeg glæder mig i hver fald!

Tip: Jeg laver altid dobbelt portion og bruger så 50 g. gær i stedet for 30.


Foto: Sara B. Hansen.


Grunddej (Amo klassiker) ca. 16 stk.:


Du kan bruge dejen til Gifler, rundstykker, osteboller osv. Jeg laver altid lidt af hver :-)


300 g.hvedemel
200 g. Grahamsmel
100 g. smør el. margarine
30 g. gær
3 dl.mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker.

1 æg til pensling og birkes til drys (evt. lidt revet ost) 


Smuldr smøret i melet. Rør gæren ud i den fingervarme mælk. Tilsæt salt og sukker og ælt det hele godt sammen til en blank, elastisk og smidig dej. lad hæve mindst 30 min. gerne en time. form til de ønskede boller eller gifler. Lad efterhæve i 30 min. Pensles herefter og drysses med birkes og evt. lidt revet ost til osteboller.

Bages ca. 15 min. ved 200 grader.


Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar