mandag den 13. november 2017

"One pot pasta" med svampe.

Foto: Sara B. Hansen
Lækker og supernem pastaret. Det er bestemt ikke uden grund at ”one pot pasta” har gået sin sejrsgang rundt på alverdens blogge og er at finde stort set samtlige madpublicisters fortrukne medie.
Denne opskrift er vegetarisk og hvis du vil, kan den også laves vegansk.
Du har aftensmaden klar på under 30 min. og opvasken er meget begrænset. Det er lige før det er hurtigere og nemmere end at hente en pizza!
Der er mad nok til 6 personer eller til 4 og så noget til madpakken.

Foto: Sara B. Hansen


Ingredienser 6 personer:

  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 Rødløg, kvarte tynde skiver
  • 500 g. champignon eller gerne blandede svampe, i skiver
  • 500 g. spaghetti (fuldkorns)
  • 1½ dl. Hvidvin 
  • 4 duske frisk timian
  • 1 tsk. chiliflager (kan udelades)
  • 7 dl. Mælk gerne sødmælk men alt kan bruges også plantebaseret mælk.
  • 6 dl. grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
  • Saft af ½ citron
  • 1½ dl. Friskrevet parmesanost (vegansk alt. Gærflager 2 spsk.)
  • 1 dl. persille, Hakket
  • Salt og peber

Foto: Sara B. Hansen

Svits løg og hvidløg i olivenolien. Efter ca. 4-5 min tilsættes svampe og timian og chiliflager. Steg i yderligere 4 min.

Hæld hvidvin over. Lad koge ind et par min.

Tilsæt mælk og bouillon. Kom spaghetti i. Hvis gryden ikke er stor nok,  kan det være nødvendigt at knække dem på midten.
Lad koge i ca. 11-12 min. Rør jævnligt. Væsken skal absorberes og retten blive cremet og lækker og spaghettien al dente. 

Tilsæt citronsaft. Bland revet parmesanost og hakket persille i og smag til med salt og peber.


 Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar