Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser 4 personer:
Kødboller:
1 dl. rasp
1 dl. vand
500 g. hakket oksekød
2 små fed hvidløg, knust
1 stor spsk. Græsk krydderi (oregano, basilikum,timian, mynte, Saar/bønneurt)
1 æg
Salt og peber
olivenolie
Tomatsauce:
1 brik mosede tomater/passato
1 spsk. græsk krydderi
½ terning okseboullion
1½ dl. vand
½ tsk. sukker eller lidt honning
1 stor tomat i tern
2 gulerødder i skrå skiver
1 løg i tern
1 lille aubergine i mindre tern
1 spsk. olivenolie
Kritharaki:
500 g. kritharaki
1 spsk. olie
½ porre i mindre tern
1 gulerod i små tern
1 liter vand
Salt
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Imens laves tomatsaucen; Svits løg og aubergine i olivenolie i 3-4 min. Tilsæt tomat i tern samt gulerod. hæld derefter de mosede tomater, vand, bouillonterning, krydderi i og lad simre 15 min. smag til med salt, peber og lidt sukker/honning. Hæld saucen over kødbollerne. Sæt i ovnen. Skru ned på 180 grader og steg videre i 30 min.
Foto: Sara B. Hansen. |
Kom olie i en tykbundet gryde med låg. Svits, porre og gulerod i lidt olivenolie, vend kritharaki heri og svits med nogle min. Hæld vand over og kom lidt salt i. Lad simre stille og roligt ved middel varme og rør jævnligt til vandet er stort set absorberet. Skru evt. yderligere ned den sidste tid, så det er lettere at styre. Sluk til sidst helt for blusset og lad trække med låg på i i 10 min.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar