tirsdag den 10. oktober 2017

Den hurtige og lækre æblekage:)

Foto: Sara B. Hansen
Når æblehøsten i Damark står på sit højeste, så skal de bruges i kager, desserter, salater og mad og der er masse af muligheder.
Jeg elsker æblekage og har efterhånden lavet mange forskellige opskrifter og både nogle som er mere fedtfattige og twistede og så de klassiske. Den her hører til i den sidste kategori og er samtidig en hurtig variant.


Ingredienser 4- 6 portioner:

600 g. dejlige danske æbler (renset vægt)
½ dl. vand
50 g. øko. rørsukker
1 stang vanilje, kornene men kog stangen med.

3 dl. fløde
12 - 15 makroner
4 spsk. mandler i flager

Skræl og rens æblerne og kog dem med vand, sukker og vanilje, til den er blevet til en god grød, kogetid afhænger lidt af æblesorten som du anvender.Smag til i forhold til sukker.Fjern vaniljestangen. Lad grøden køle af.

Pisk fløden let stiv, jeg synes godt den må være cremet og ikke for stiv- men det er en smagssag. Kom lag af æblegrød og knuste makroner over og slut af med fløde og mandelflager. 

Foto: Sara B. Hansen
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar