onsdag den 9. august 2017

Kødboller & spinat i en masala tomatsovs- serveret med en lækker raita.

Foto: Sara B. Hansen
Her får du opskriften på en super lækker indisk ret med en vidundelig raita som tilbehør - den spiller så godt sammen med saucen.
Retten her er lavet med kalvekød men den er også meget lækker med lam hvis du kan lide det. Kan serveres med bulgur, ris eller quinoa alt efter hvad du er i humør til. Måske kan du ane nogle bønner i retten på billederne, det er fordi jeg for tiden kan plukke lidt hver 2. dag og så røg de også med - men ellers er det helt fint bare med spinat.


Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 4 personer:

Kødboller i Masala tomatsovs:

500 g. kalv/lam
1 rød chilifrugt, finthakket
2 fed hvidløg
1 håndfuld mynteblade, finthakket
2 store tsk. masala
1 æg
1 dl. rasp blandet med 1½ dl. vand
500 g. tomatpassata (mosede tomater)
2 dl. god grøntsags eller oksebouillon
100 g. frisk spinat
1 løg, hakket
Salt og peber

Raita med mynte, rødløg, agurk og tomat.

2½ dl. græsk yoghurt 10 %
1 tsk. spidskommen
10 mynteblade, finthakket
1 lille rødløg, finthakket
½ agurk finthakket
1 tomat i små tern
1 tsk. honning
Salt og peber

Tilbehør: Fuldkorns bulgur, ris eller quinoa.

Foto: Sara B. Hansen

Bland rasp og vand og lad det trække 5 min. Rør kødet sammen med hakket mynte, chili, knust hvidløg, salt og peber og 1 stor tsk. masala (den anden skal i tomatsovsen). Bland rasp og æg i og rør godt sammen. Lad farsen trække i 20 min. 

Rør imens den græske yoghurt glat og tilsæt spidskommen, Hak rødløg, agurk, tomat og mynte og bland det i yoghurten (gem lidt til at pynte med). smag til med honning, salt og peber.

Form kødboller med fugtige hænder ca. 20 stk
Steg dem gyldne i olie på en pande, gerne i flere hold. Sæt til side.
Kom løg på panden og svits 4 min. tilsæt Masala og rør sammen. tilsæt tomat passata og bouillon. Kom kødbollerne tilbage i sovsen og lad retten simre i 20- 25 min. tilsæt spinat og vend den i retten, den skal lige "klappe sammen".

Server med det bulgur eller hvad du hav valgt dertil og raita.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar