fredag den 21. juli 2017

Spicy kæmperejer med spinat og peberfrugt.

Foto: Sara B. Hansen
En rigtig dejlig og let ret som smager skønt og er lige god om det er på en hverdag eller til gæster.
Der kan som altid med den slags skrues op eller ned for chilistyrken alt efter præference. Jeg synes ikke selv at denne er stærk, bare lidt krydret. Server retten med nudler eller med ris til.


Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 4 personer:

300 g. store rejer fx. Vannemai eller Tigerrejer (optøet hvis frosne) m. hale.
2 fed hvidløg, tynde skiver
3 spsk. olivenolie el. sesamolie
1 rød peberfrugt i strimler
1 gul peberfrugt
3 cm. skrællet ingefær, hakket fint eller revet
2 chilifrugter uden kerner, hakket fint
100 g. frisk spinat skylle godt
Salt & friskkværnet peber
2 spsk. soya
1 spsk. Fish Sauce
1 spsk. Oyestersauce

Tilbehør: Nudler eller Ris og evt. sød chilisauce.

Foto: Sara B. Hansen

Kom to spsk. olie i en wok og varm den op, snit hvidløg i tynde skiver og steg dem gyldne i olien, tag fra og lad dryppe af på køkkenrulle.

Svits peberfrugt, chili og ingefær til de er bløde og sæt også dem til siden.

Kom den sidste  spk. olie på wokken og lynsteg rejerne i 2-3 min. tilsæt soya, fishsauce og oyestersauce. Vend chili og peberfrugter samt hvidløg i retten. 
Tilsæt spinat og lad den lige falde sammen.Vend evt. de kogte nudler i eller server med ris til.

Foto: Sara B. Hansen

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar