fredag den 21. juli 2017

Spicy kæmperejer med spinat og peberfrugt.

Foto: Sara B. Hansen
En rigtig dejlig og let ret som smager skønt og er lige god om det er på en hverdag eller til gæster.
Der kan som altid med den slags skrues op eller ned for chilistyrken alt efter præference. Jeg synes ikke selv at denne er stærk, bare lidt krydret. Server retten med nudler eller med ris til.


Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 4 personer:

300 g. store rejer fx. Vannemai eller Tigerrejer (optøet hvis frosne) m. hale.
2 fed hvidløg, tynde skiver
3 spsk. olivenolie el. sesamolie
1 rød peberfrugt i strimler
1 gul peberfrugt
3 cm. skrællet ingefær, hakket fint eller revet
2 chilifrugter uden kerner, hakket fint
100 g. frisk spinat skylle godt
Salt & friskkværnet peber
2 spsk. soya
1 spsk. Fish Sauce
1 spsk. Oyestersauce

Tilbehør: Nudler eller Ris og evt. sød chilisauce.

Foto: Sara B. Hansen

Kom to spsk. olie i en wok og varm den op, snit hvidløg i tynde skiver og steg dem gyldne i olien, tag fra og lad dryppe af på køkkenrulle.

Svits peberfrugt, chili og ingefær til de er bløde og sæt også dem til siden.

Kom den sidste  spk. olie på wokken og lynsteg rejerne i 2-3 min. tilsæt soya, fishsauce og oyestersauce. Vend chili og peberfrugter samt hvidløg i retten. 
Tilsæt spinat og lad den lige falde sammen.Vend evt. de kogte nudler i eller server med ris til.

Foto: Sara B. Hansen

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

2 kommentarer:

  1. Søde Sara, kunne du mon forklare mig fordelen ved at lade 'haledimsen' sidde på i en middagsret? Den trækker jeg altid af, inden rejerne tilberedes, da jeg synes, det er bøvlet at trække dem af med kniv og gaffel, mens man spiser - og børn er nødt til at tage rejerne op med fingrene for at kunne klare det - og det er noget 'gratværk', som kræver skylleskåle og en stofserviet.
    Elsebeth

    SvarSlet
  2. Hej Sara
    Ville hellere have sendt denne her til dig privat, men kunne ikke finde hvor..
    De asiatiske opdrætsrejer du anbefaler til denne ret, beklager men de er stemt helt og aldeles ud hvis man vil have et godt produkt!! De er (ofte) fyldt med kemikalier, på den ene eller anden måde.

    https://youtu.be/UxlkTk2w7BU
    Prøv at kopiere denne og sæt den i adresselinien.

    Der findes alternativer - argentinske vildtfangede og andre.. men ovenstående er ihvertfald ikke ok inkluderet dem du anbefaler i opskriften.. Beklager!!

    Vh Kenny Nielsen

    SvarSlet