lørdag den 29. juli 2017

Æggekage med spinat, ærter, soltørret tomat, sprød bacon samt Domyatiost.




Foto: Sara B. Hansen.
En æggekage er nem og lækker mad og fungere rigtig fint som aftensmad, men kan selvfølgelig også bruges som en frokostret. Opskriften her rækker til 4 pers. som hovedret.

Ingredienser 4 personer:

1 løg, hakket fint
1 fed hvidløg, knust
100 g. frisk spinat

2 dl. forsne ærter
2 spsk. soltørret tomat i strimler6 æg
2 dl. mælk
2 spsk. hvedemel 
urtesalt (el. alm.) og peber
1 pakke god bacon i skiver

2 tomater (danske selvfølgelig!)
ca. 50 g. Domyatiost fra Taverna
Purløg og persille eller dild

Tilbehør: Friskbagt kernerugbrød.

Tænd ovnen på 175 grader(varmluft).Vælg en god pande, gerne støbejern, som kan gå i ovnen. Jeg er selv meget glad for min svenske Skeppshult pande som jeg købte på et godt tilbud.

Foto: Sara B. Hansen.

Steg baconskiverne på en tør pande til de er gyldne og sæt til siden, Hæld baconfedtet fra.
Kom lidt olie og smør på og lad den varme op på middel varme. Svits løg og hvidløg nogle min. på panden.

Skyl spinaten og blancher den. Jeg hælder bare en liter kogende vand over med spinaten i et dørslag. Fordel spinaten på panden sammen med de frosne ærter og soltørret tomat.

Pisk mel sammen med 1 dl mælk og kom dernæst resten af mælken i samt æggene. Pisk sammen og tilsæt salt og friskkværnet peber. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne.

Sæt panden i ovnen og giv den ca. 10 min. til den begynder at blive fast. Fordel nu tomat i tynde skiver samt domyatiost brækket i stykker over og sæt i ovnen igen. Den skal nu have ca. 20 min. til den er fast og let gylden.

Inden servering kommes bacon på toppen og der drysses friske urter over æggekagen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar