tirsdag den 30. maj 2017

Vegetarisk Curry med nye kartofler, ærter og asparges,

Foto: Sara B. Hansen.
Giv de nye danske kartofler en velfortjent hovedrolle i denne skønne indiske curry med lækre krydderier ærter og asparges.
Den er vidunderlig cremet og skøn med masser af god smag. 
Jeg har været så heldig at få en dejlig portion nyopgravede danske kartofler og friske grønne & slanke asparges foræret af vores nye søde naboer, så derfor synes jeg disse ingredienser fortjente at få en fremtrædende rolle i aftensmaden i dag :)



Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:


1 kilo nye kartofler, skrabet og skåret i tern
2 løg, skåret i halve skiver
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. olivenolie
2 røde chilifrugter, uden kerner i tynde skiver
4 cm. Ingefær, skrællet og finthakket
2 tsk. hele kommen eller 1 tsk. spidskommen
1½ tsk. madras karry
1 tsk. gurkemeje
Salt og peber
Saften fra en lime
5 dl. yoghurt naturel (ikke den helt fedtfattige variant)
1 lille håndfuld koriander, hakket (korianderpasta kan også gøre det)
3 dl. god grøntsagsbouillon
300 g. friskbælgede ærter (alternativt fra frost)
Et bundt friske grønne asparges kogt 2-3 min. i saltet vand.


Evt. 1 spsk. maizena, rørt ud i lidt vand til at jævne med.

Til servering:
Lime både
Friskhakket koriander
Naanbrød
Mango chutney



Foto: Sara B. Hansen.
Start med at svitse løg og hvidløg bløde i olie i en god sauterpande, de skal ikke tage farve men blot stå og småsyde i 10-15 min. Herefter tilsættes finthakket ingefær, chili og alle krydderier (minus salt som først skal tilsættes til sidst) og svitses med i et par minutter. Tilsæt nu limesaft, kartofler, yoghurt, frisk koriander og bouillon. Læg låg på og lad småsimre ca. 40 min. ved lav varme til kartoflerne er møre, tilsæt ærterne og lad simre med i 5 min. 
Du kan evt. jævne saucen lidt, både fordi den har en tendens til at skille lidt (syre fra lime og base fra yoghurt) det homogeniseres igen hvis den jævnes lidt- men også fordi den ellers kan være en smule tynd i det til min smag.
Kog asparges 2-3 min i letsaltet vand og  server med det ønskede tilbehør fx. mango chutney, naan eller lignende brød. 

Find mig også på FACEBOOK.



Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar