mandag den 8. maj 2017

Lækre kyllingfrikadeller og salat med vandmelon,mynte, frisk mozzarela og dressing med mangoeddike.

Foto: Sara B. Hansen.
Lækre saftige frikadeller med masser af smag. Serveret med bådkartofler og en skøn salat med vandmelon, mynte frisk mozzarella og en lækker dressing med mangoeddike. Det er en pænt stor portion frikadeller men man kan jo altid fryse lidt ned og ellers er de gode til madpakken ;-) Der bliver forresten nok også spist en del fordi de smager så godt.
Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

Frikadeller:
800 g. kyllingfars
1 løg, meget finthakket
1-2  fed hvidløg. knust
1 rød chilipeber, hakket
2 store gulerødder, groftrevet
Salt (ca. 1 spsk) og godt med friskkværnet peber
1½ dl. yoghurt naturel
1 dl danskvand
1 æg
1 stor håndfuld grofthakket persille
2 dl. havregryn
Foto: Sara B. Hansen.

Bådkartofler:
1 kilo kartofler, gerne med skræl i både
3 spsk. olivenolie
Groftkværnet salt
evt. lidt oregano

Salat:
1 lollo bionda salathoved
1 pose mini mozzarella skåret i kvarte
2-3 skiver vandmelon skåret i mindre tern.
4-5 stængler mynte (kun bladene), hakket

Mangodressing:
2 spsk. mangodressing 
3 spsk. god olivenolie
1 tsk. sukker
salt og peber

Rør kyllingfarsen med salt og peber. Steg løgene i lidt olie ca. 3-4 min. til de er klare, det fungerer ret godt at tilberede løgene lidt, inden de røres i farsen. 
Rør herefter de øvrige ingredienser i farsen og lad den stå mindst en halv time på køl. Form frikadeller og steg dem af flere gange i en blanding af smør og olie.

Skær kartofler i både og lad dem stå i koldt vand 15-20 min. Tør dem godt med et viskestykke og vend dem med olie. Fordel i et jævnt lag på en bageplade, drys med salt/oregano og bag dem gyldne ved 200 grader ca. 50 min.

Vend den skyllede og hakkede salat med mozzarella, vandmelon og mynte og rør dressingen sammen men vent med at hælde den over til lige inden servering.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar