tirsdag den 18. april 2017

Chokolademazarinkage med solbærmousse.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne flotte og lækre kage er helt perfekt til en særlig festlig lejlighed eller gæster.
Jeg havde lavet den til min kære mands fødselsdag i går :-) Opskriften stammer fra sidste nummer af "Spis Bedre".
Jeg kan godt lide at holde et madblad for at få lidt inspiration.
Opskriften er dog modificeret en smule. Her bringes den som jeg selv har gjort det. Jeg har endnu ikke prøvet at opskrifter med husblas mislykkes så lad det nu ikke forskrække dig.
Tænk blot over at solbærsaften med husblas i, skal have lov at køle, inden den blandes med flødeskum/skyr. Den smager virkelig skønt.

Bag Kagen dagen før du skal bruge den. Jeg synes at en springform på ca. 26 cm. passer godt. Du skal også bruge kantfolie til kagen.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 1 kage ca. 10 personer:


Chokolademazarinbund:
150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
100 g mørk chokolade
1 spsk. hvedemel
1 spsk. mørk kakao
1/4 tsk. salt
Solbærmousse:
3 blade husblas
1 vaniljestang
300 g solbær (evt. fra frost)
150 g sukker
1 spsk. citron eller limesaft
3 dl piskefløde
100 g skyr neutral el. vanilje

Pynt:
Foto: Sara B. Hansen.
ca. 100 g. blåbær
choko karamelkugler (Odense marcipan).
Chokolademazarinbund
Tænd ovnen på 180°, kom bagepapir rundt om bunden af formen og klem fast, sørg for at det er strammet op. Smør siderne af formen godt eller brug bagespray.
Riv marcipanen groft på rivejern. Pisk marcipan, sukker og blødt smør i en skål med en elpisker.
Pisk derefter 1 æg i af gangen.
Smelt chokoladen over vandbad og rør den i dejen sammen med hvedemel, kakao og salt. Kom dejen i foremen og bag den i ovnen i 45 minutter. Afkøl på en rist, og sæt den herefter på køl.
Skær mazarinbunden fri, og rengør formen.
Sæt kantfolie fast langs indersiden af formen, og læg mazarinbunden tilbage i formen.

Solbærmousse:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, bland med lidt sukker så vaniljekornene løsner sig.
Kog solbær, sukker, citronsaft, vaniljekorn og den tomme vaniljestang sammen i en gryde i ca. 10 minutter. Hæld solbærkompotten gennem en finmasket si – det er
 kun saftender skal bruges. Klem husblassen fri for vand, og opløs husblassen i den varme solbærsaft et stykke af gangen mens du rører. Rør godt rundt, til husblassen er helt opløst. Sæt solbærsaften på køl.Pisk fløden til skum, og vend skyr i. Vend den let afkølede solbærsaft i flødeblandingen. Fordel solbærmoussen oven på den kolde mazarinbund, og sæt den på køl i mindst 4 timer, til moussen har sat sig helt. 
Træk forsigtig kantfolien af inden servering og pynt med blåbær og choko/karamel kugler eller chokoladespåner.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar