søndag den 26. februar 2017

Kalvemedaljon med citronkartoffelmos, maiderasovs og garniture.

Foto: Sara B. Hansen.
Lækker lørdags middag med flotte kalvemedaljoner, skøøøn maiderasovs og en kartoffelmos med et lille twist af citron samt hvidløg, estragon og lidt purløg.
Serveret med dampede asparges, bagte stilktomater og lidt honningglaserede gulerødder. Det er en middag der er god hvis man vil forkæle sig selv eller sine gæster.

Ingredienser til 4. personer:

4 flotte kalvemedaljoner
4 skiver bacon til at vikle om
Salt og peber

Kartoffelmos:
1 kilo kartofler
50. g. smør
1 fed hvidløg
½ citron, skallen
2 tsk. tørret estragon
3 spsk. klippet purløg eller alternativt persille
2½ dl. sødmælk
2 tsk. salt

Maiderasovs:
1 spsk. smør
1 finthakket stort bananskalotteløg
3 dl. vand
½ dl. rødvin 
1 dl. maidera
1½ spsk. kalvefond (flydende)
4 kviste timan
4 hele peberkorn
1½ tsk. maizena rørt ud i lidt vand (til jævning)

Garniture:
1 bundt grønne asparges
1 bakke små stilktomater
olivenolie
salt og peber
5 gulerødder
1 spsk. honning
lidt olivenolie
1 tsk. timian

Maiderasovs:
Svits skalotteløget i smør i en lille gryde. Tilsæt vand, rødvin, maidera, kalvefond og krydderier. lad simre til reduceret til ca. halvdelen.
Passer det gennem en sigte og kom tilbage i gryden. jævn med maizena. Smag til.


Kartoffelmos:
skræl kartoflerne og skær dem i lidt mindre stykker kom i en gryde med vand uden salt. Kog dem møre og mos dem sammen med smør og salt,peber og den varme mælk. Tilsæt estragon,purløg, knust hvidløg samt citronskal og rør rundt.

Kalvemedaljoner:
Svøb med bacon og krydres med salt og peber, kødet må gerne lige stå ude i mindst 30 min. og temperes lidt inden det smides på panden. Steges i smør/ollivenolie så de bliver flot brunede på alle sider. Centrum temp. skal være 55 grader. 

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl gulerødder og skær i skrå skiver, bland med lidt olivenolie, salt og peber samt timian og sæt i ovnen i et lille fad ca. 15 min. Kom honning ved og rør rundt og giv yderligere ca. 8 min.

Tomater dryppes med lidt olivenolie, salt og peber og sættes i ovnen i ca. 15 min.

Asparges koges 3-4 min i saltet vand.

Server evt. portions anrettet  med ekstra sovs til ved bordet.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar