Foto: Sara B. Hansen. |
Du kan sagtens vælge at bruge forskellige rester fra grøntsags skuffen eller middagen dagen før. Jeg brugte fx. 5 kogte kolde kartofler fra dagen før, som så først kom i suppen til sidst i stedet for at koge dem i suppen. Du kan skrue op og ned for chilien alt efter hvor røde kinder du kan lide at få. Hjemme hos os må den godt have lidt smag og jeg synes ikke at denne opskrift er direkte stærk.
Opskriften er lavet med udgangspunkt i Sif Orellanas "Superhitsuppen" fra bogen "guld i Gryden".
Foto: Sara B. Hansen. |
Opskrift 4 personer:
Ingredienser:
500 g. hakket oksekød
2 store løg , hakket
2 fed hvidløg, hakket
½ spidskål i tynde strimler
2 håndfulde grønkål, ribbet og grofthakket
4 mellemstore kartofler, skåret i tern ( bruger du forkogte skal de først i suppen til sidst)
1 1/4 l. hønsebouillon
1 frisk rød chili, finthakket
1 tsk. paprikaflager
1/4 friskrevet muskatnød
1 tsk. Sambal Olek (kan udelades)
2 tsk. gul curry paste
1- 1½ dl. fløde
Salt og friskkværnet peber
Tilsæt nu hønsebouillon samt muskatnød og kartofler. Lad simre i ca. 20 min. tilsæt sambal olek og currypaste samt fløde og lad simre i yderliger 10 min. eller til kartoflerne er møre.
Server med brød til.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar