fredag den 22. august 2014

Grove rugflutes.


Foto: Sara B. Clausen.
Disse rugflutes er virkelig skønne og har en dejlig smag og konsistens. De har på en gang syrligheden fra rug og sødme fra maltsirup. Gode som tilbehør til mad, sandwich til madpakken eller lignende. Kan evt. også fint bages som boller.

Ingredienser 3 brød:

500 ml. lunken vand
30 g. gær
1 dl. fromage frais
1 spsk. maltsirup
2 tsk. fint salt
300 g. rugmel
400-500 g. hvedemel

Foto: Sara B. Clausen.

Opløs gæren i lunken vand og tilsæt salt, maltsirup samt rugmel og rør godt rundt. Tilsæt herefter hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt igennem. Lad hæve lunt og tildækket i 2 timer.
Vend dejen ud på et bord drysset med rugmel og del i tre. Form til lange flutes eller boller og bag dem i ca. 20-25 min. ved 180 grader varmluft.
Tjek at brødene /bollerne har nok, ved at banke let i bunden, det skal lyde hult og brødet være gyldent.

Find mig også på: FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar