tirsdag den 14. maj 2013

Græske frikadeller, Tzatziki med dild og mynte samt bådkartofler.

Foto: Sara B. Clausen.
Virkelig skøn aftensmad med græsk tema - Frikadeller med små fine peberfrugttern i rød og gul samt hvid gedeost og andet godt. Lækker fedtfattig tzatziki med dild og mynte i som jeg synes smager skønt og sprøde bådkartofler - not bad at all ;-)

Foto: Sara B. Clausen.
Græske frikadeller:
500 g. svinefars 6%
2 spsk. hvedemel
1½ tsk. salt
1 æg
1½ dl. minimælk
½ rød snackpeber i fine tern
½ gul snackpeber i fine tern
1 fintrevet løg
1 fed hvidløg
Friskkværnet peber
75 g. hvid gedeost Gourmet fra Markos taverna, skåret i små tern.
1 spsk. oregano

Bådkartofler:
4-5 bagekartofler, vasket og skåret i både
1½ tsk. salt
1 spsk. oregano
2 spsk. olivenolie

Tzatziki:
2 dl. græsk youghurt 2%
1 agurk
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber
1 bundt dild, hakket
2 tsk. tørret mynte eller frisk hvis du har ;-)

Foto: Sara B. Clausen
Riv agurken groft, drys med salt og lad afvande i en si i ca. 15 min. Knug agurken godt. Bland dressingen af de øvrige ingredienser og vend agurken i. Lad gerne trække koldt i nogle timer inden servering.

Rør farsen sej med salt, rør herefter øvrige ingredienser i - vent dog med peberfrugt og hvid gedeost som røres i til aller sidst. Lad farsen stå på køl i en halv times tid. Form aflange frikadeller og steg dem gyldne i lidt fedststof  fx. flydende Becel. Ca. 7 min.

Ryst kartoffelbådene i en stor pose med olie og krydderier. Stil dem på en bageplade med papir så de står i et lag og enkeltvis- de bliver bedst når luften kan cirkulere omkring dem. Bag ved 200 grader indtil sprøde.

Server evt. med ekstra grønt til i form at sukkerærter, gulerod, agurk, peberfrugt m.m.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar