torsdag den 18. april 2013

Rabarberkylling serveret med ris og dejlig spinatsalat med blåbær, mozzarella- og melonkugler.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne aldeles vidunderlige og forårsfriske ret, tager sig ikke bare fantastisk ud - men smager også skønt og er faktisk virkelig hurtig og nem at lave.
Det haveejende folk ved nok at rabarber ikke er helt fremme endnu - i butikkerne går der nok også en lille uges tid, men lige om lidt så er de her, de smukke røde forårsbebudere.
Jeg så opskriften i Arlas madmail og kunne slet ikke vente, så jeg hev den sidste pose frosne rabarber op af fryseren. De blev drysset med lidt hjemmelavet vaniljesukker og trak lidt i det, mens de tøede op. (bare for at tage den værste syre) der er også honning i saucen, så der kan justeres lidt op og ned for sødmen alt efter smagsløg.


Blomster fra kæresten :-) Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 personer:
4-5 flotte kyllingbryst fileter
1 tsk groft salt
lidt friskkværnet peber
10 g. smør

2 dl. madlavningsfløde 18%
Ca. 1½ spsk. flydende honning 
2 spsk. konc. kyllingefond.
½ tsk sambal olek (jeg gav en hel)
½ dl. finthakket purløg
300 g. rabarber i mindre stykker

Spinatsalat:
200 g. frisk spinat
½ cantaloupe melon, i kugler med parisiennejern
1 pose friske mozzarellakugler
1 bakke blåbær
evt. lidt brøndkarse

Dressing af:
3 spsk. olivenolie
1 spsk hindbæreddike el. balsamico
1 tsk honning
Salt og peber

Tilbehør: Brune ris og salat.


Foto: Sara B. Clausen.


Rens kyllingfileterne og skær hver af dem i 3 stykker. Ven dem med salt og peber og steg dem herefter gyldne i smør ca. 1-2 min på hver side. Læg dem i et ildfast fad.

Rør fløde, honning, kyllingfond og sambal olek godt sammen. Kom rabarber ned til kyllingen og klip purløg over. Hæld flødeblandingen henover kyllingen. Sæt det i en oven ved 200 grader i 10-15 min.

Kog ris efter anvisning på pakken.Lav salaten og rør dressingen sammen og hæld over. 


Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar