mandag den 29. april 2013

Dejlige squashboller.

Foto: Sara B. Clausen.
Det er altid godt med gode boller til madpakken :-) De her er lækre og luftige. Den fintrevne squash er ikke så synlig i bollerne men er sund og biddrager med fugt og god holdbarhed. Desuden er der både fuldkornshvedemel og alm. hvede i bollerne.

Foto: Sara B. Clausen.
Opskrift: Ca. 24 stk:

50 g. gær
6 dl. vand, lunken
3 spsk. creme fraiche 9%
2 spsk. rapsolie
250 g. fuldkornshvedemel
800 g. hvedemel
½ squash, fintrevet (ca. 130 g.)
2 tsk. salt
1 spsk. ahorsirup

1 æg til pensling og solsikkekerner til drys.

Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand rør herefter resten i. Tilsæt cremefraiche, olie, salt og sirup, squash samt fuldkornshvedemel. Rør herefter hvedemelet i og ælt dejen godt igennem til den er samlet og god at arbejde med om nødvendigt tilsættes lidt mere mel.
Lad dejen hæve tildækket i en time eller til dobbelt størrelse. Tag dejen ud på meldrysset bord og form enten boller på almindelig vis eller pres dejen ud til en firkant ca. 4 cm høj og skær firkantede stykker ud med en kniv eller dejskraber.
Lad efterhæve i 30-40 min. Pensles med æg og drysses med solsikkekerner. Bages 15-20 min ved 200 grader.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Ingen kommentarer:

Send en kommentar