onsdag den 20. marts 2013

Salat med marineret feta, pinjekerner og stegte peberfrugter.

Foto: Sara B. Clausen.
En lækker salat med peberfrugter i solens farver, der har danset en hed lille tango på panden med urter og lidt honning, toppet med ristede pinjekerner og marineret feta. Du kan opgradere selv en simpel discount salatost i tern betragteligt ved at vende den i lidt god olivenolie og tilsætte krydderier du holder af- det synes jeg fungerer super!

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 pers:

Salat:
1 bakke Napolitana salatblanding el. lign.
1 stor rød peberfrugt
1 stor gul peberfrugt
2 tsk. honning
friskkværnet peber
Urtesalt fra Læsø
1 spsk. friskhakket timian
1 pose pinjekerner

Marineret feta:
En lille blok salatost, skåret i små tern
4 spsk. god olivenolie
1 tsk. tørret chiliflager
Læsøsalt
Friskkværnet peber
1 tsk. basilikum
½ tsk, hvidløgspulver

Start med at skære salatosten i tern og vend dem i en skål med de øvrige ingredienser og lad dem trække lidt.
Rens peberfrugten for kerner og skær i grove stykker. Vend på en varm pande med lidt olivenolie og tilsæt honning, timian, salt og peber og lad det svitse i 10 min. tid. De skal ikke blive helt bløde men det fremhæver sødmen i dem og giver dem en god karakter. Lad dem køle lidt. Rist pinjekerner på en tør pande og lade dem køle lidt. Skyl salaten og slyng den. Fordel salaten på et fad, vend peberfrugter i, drys med feta og marinaden der hænger ved og  drys de ristede pinjekerner over.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar