onsdag den 19. december 2012

Sprøde Marcipanchokolader.

Foto: Sara B. Clausen
Denne lækre opskrift stammer fra AMOs store bagebog- der er så mange gode opskrifter. Har ikke prøvet at lave disse før, men de er virkelig gode. Jeg synes der skulle lidt mere marcipan til- men stadig kun en æggehvide. Regn med ca. 100 gram marcipan mere end i opskriften.

Ingredienser ca. 60 stk.

Dej:
150 g. hvedemel
100 g. smør
50 g. flormelis
75 g. smuttede og finthakkede mandler
2 spsk. kakao
1 æggeblomme (gem hviden).

Fyld:
200 g. marcipan
1 æggehvide

Desuden:
150 g. smeltet mørk chokolade til at dyppe i.


Hak mandlerne meget fint brug gerne en minihakker. Smuldr smøren i melet og tilsæt de øvrige ingredienser. Saml hurtigt dejen til den er glat. Del i to stykker.
Rul hver stykke ud til en firkat på ca. 14 x 32. Lig dejen mellem to fryseposer som du har klippet op.

Ælt marcipanen med æggehviden og del den i to stykker. rul den ud, mellem to stykker plastik) så den passer med chokoladedejen. Brug plastikposen til at overføre dejen til den anden. rul dejen sammen til en roulade og sæt et par timer på køl. Skær i ca. ½ cm tykke skiver og læg dem på bagepapir, tryk dem evt. lidt mere flade.

Bagetid: 6-8 min. i en forvarmet ovn på 180 grader. Lad kagerne køle helt af. Dyp dem i smeltet chokolade(kan udelades).

Foto: Sara B. Clausen








Ingen kommentarer:

Send en kommentar