mandag den 17. december 2012

Italiensk Panforte.


Panforte er en lækker italiensk konfektkage, som serveres i små stykker og drysses med flormelis. Man kan sagtens variere indholdet af nødder og tørret frugt alt efter ens præferencer. I år brugte jeg lidt citrushonning og det smagte rigtig skønt. Virkelig dejlig konfekt.

Sara B. Hansen.

Ingredienser:
175 g. Blandede nødder
75g. Rosiner 
100 g. hakkede abrikoser eller tranebær
125 g. citrushonning
100 g. Rørsukker
50 g. Mørk chokolade
100 g. Hvedemel
1 spsk. Kakao
½ tsk. Allehånde
½ tsk. Nellike
½ tsk. Muskat
En lille form på ca. 15 x15 cm.
Flormelis til pynt.

Sådan gør du: 


Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd en form med bagepapir.

Hak nødderne groft. Hak abrikoser fint og vend med nødder og rosiner. Hak chokoladen fint. Bland mel og kakao. Varm Honning og rørsukker i en gryde og kog op under omrøring ca. 5 min. Vend chokolade, mel, kakao og de øvrige ingredienser i den varme Honning. Det skal gå lidt Tjep, da massen ellers bliver meget tung at arbejde med. Fordel i formen og glat overfladen ud. Bag i ovnen i ca. 15 min. Den må ikke få for længe, da den så bliver for hård.  Afkøl kagen helt og skær i små stykker som drysses med flormelis inden servering.

Kagen kan holde sig i mindst en måned, pakket i et stykke bagepapir og opbevaret i beholder med låg.


Foto: Sara B. Hansen
Find mig på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar