tirsdag den 28. august 2012

Kylling med øl og figner serveret med sprøde basilikumkartofler.

Foto: Sara
Denne opskrift er faktisk lavet med udgangspunkt i en opskrift, som jeg  har lavet mange gange bare med andebryst. men også med kylling smager den helt fantastisk og var et stort hit her ved bordet til aften.

Foto: Sara

Foto: Sara

Kartoflerne dertil var også virkelig skønne- jeg havde vendt dem med basilikumolie, salt og lidt tørret Basilikum og stegt dem dejligt sprøde i ovnen.

Foto: Sara








Foto: Sara


Opskrift 4 personer:

4 kyllingebrystfilleter
1 spsk tørret knust chili (medium styrke)
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning

4 friske modne figner
4 spsk. balsamico
1,5 dl porter ( jeg brugte nu en Carls gylden)
2 hele stjerneanis  
2 spsk. blomster honning
Salt og Peber

Krydr kyllingen med chili, salt og peber og steg dem ca. 7 min på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Tag af panden.Tilbered fignerne, skær dem i kvarte stykker. Kom balsamico, porter samt stjerneanis på panden fra kyllingen og nedkog det sammen med honningen. Kom kyllingen tilbage og lad den varme igennem og glasere lidt. Tilsæt fignerne, når det begynder at få  et tyk sirupsagtig konsistens, og vend dem forsigtigt til de blot er lune men stadig har konsistens. Anret Kylling sammen med fignerne og den glace der er blevet ud af øl, honning og balsamico.
server med basilikum kartofler og en god salat - kunne fx. være denne:-)

Basilikumkartofler:

1 kg. mellemstore kartofler med pæn skræl, vaskede.
2 spsk. Basilikumolie.
1 spsk. tørret basilikum
salt

Skyl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. 1 cm. Kom dem i en stor pose og ryst dem med olie, salt og krydderier.

Fordel på bageplader med papir på i et lag - bag i ovnen ved 200 grader, varmluft i ca. 50 min. til de er flotte gyldne og sprøde.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar